Vleminckx over mislukking bij Club Brugge: “Kon mijn grote mond niet altijd houden”

Foto: BELGA

Vleminckx over mislukking bij Club Brugge: “Kon mijn grote mond niet altijd houden”

Print

Vijf jaar geleden is het inmiddels dat Björn Vleminckx als topschutter van Nederland neerstreek bij Club Brugge. Een succesverhaal werd dat echter niet. “Laat me zeggen dat ik mijn grote mond niet altijd kon houden”, zegt de Witte van Puurs daar nu over in Sport/Voetbalmagazine.

Sinds afgelopen zomer speelt Vleminckx weer in ons land na drie jaar voetbalavonturen in Turkije. Tegenwoordig maakt de aanvaller het mooie weer bij Antwerp. In Sport/Voetbalmagazine kwam hij echter nog eens terug op zijn mislukte avontuur bij Club Brugge. Volgens de man die in onze hoogste klasse doorbrak bij KV Mechelen, werd hij in Brugge niet op zijn sterktes uitgespeeld. Nochtans leek Vleminckx met zijn werkersmentaliteit dé ideale speler voor blauw-zwart.

“Ik vind het ook vreemd dat het misgelopen is. Wat er daar gebeurd is... Deels mijn fout, deels die van anderen. Ik werd zelden gebruikt op mijn sterkte: flankvoorzetten. Alleen Nabil Dirar pakte uit met goede voorzetten en daarop scoorde ik ook geregeld. Maar toen hij tijdens de winterstop naar Monaco trok, veranderden we van systeem en dat lag mij niet. Vraag mij niet om vier man te dribbelen en in de hoeken te duiken om op snelheid wat te forceren. Als de spelers van Barcelona voortaan Lionel Messi alleen met lange ballen bedienen, haalt hij ook minder rendement.”

Waar vindt de Witte van Puurs dan dat hij zelf in de fout is gegaan? “Ik ga daar niet te diep op in, omdat ik niet wil natrappen. Laat me zeggen dat ik mijn grote mond niet altijd kon houden. Soms is die grote mond een voordeel, soms een nadeel. Toen was het dat tweede.”

MEER VOETBALNIEUWS