© Wim Hendrix

Filip Meert vraagt dan toch enkelband aan: “Punt is gemaakt”

De Antwerpse ondernemer Filip Meert heeft na twee weken in de gevangenis dan toch een enkelband aangevraagd. Hij wil zijn vrouw, ex-Miss België Alizée Poulicek, thuis bijstaan en heeft naar eigen zeggen “toch zijn punt gemaakt”.

doro

Wilrijkenaar Filip Meert (47) - partner van gewezen Miss België Alizée Poulicek en ex van Saartje Vandendriessche - bood zich op 12 oktober aan in de gevangenis van Antwerpen om een straf uit te zitten van zes maand voor het aftrappen van een zijspiegel. Hij weigerde pertinent een alternatieve werkstraf van 60 uur uit te voeren. “Ik hoef geen gunsten van het gerecht zolang men de fouten, het gesjoemel en het gemanipuleer uit een oud fraudedossier tegen mij niet rechtzet”, zei hij.

Echtgenote Poulicek (29) zit nu in Niel alleen thuis en heeft het moeilijk met de zorg voor twee zieke kindjes. Daarom is het voor Meert welletjes en heeft hij een enkelband aangevraagd. De gevangenisdirectie had meteen laten verstaan dat hij mocht gaan, als hij een enkelband zou aanvragen.

“Ik heb mijn punt toch gemaakt”, verduidelijkt Meert aan De Morgen. “De herzieningscommissie zit opnieuw vooraan in de media. Ik heb ook gehoord dat minister van Justitie Koen Geens ermee bezig is. Vanuit de gevangenis kon ik nog weinig meer doen. Ik wil nu bekijken of ik eventueel via parlementaire voorstellen druk kan zetten.”

Nu in het nieuws