© rr

Grijze maar overwegend droge dag

Dinsdagochtend hangt er plaatselijk nevel en mist. Het is meestal grijs en op wat lichte motregen na blijft het meestal droog. In de namiddag blijft het zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden bij een zwakke veranderlijke wind. ‘s Avonds en ‘s nachts komen er in het westen van het land meer opklaringen. De minima liggen tussen 4 en 8 graden. Dat meldt het KMI.

Woensdag blijft het droog en start de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking. Daarna wordt het vrij zonnig met hoge sluierbewolking. De maxima liggen tussen 10 en 11 graden in de Ardennen en 14 graden aan de kust. In de nacht naar donderdag vormt er zich opnieuw nevel, mist of laaghangende bewolking.

Donderdag krijgen we, na het moeizame optrekken van nevel en mist, op vele plaatsen opklaringen. De temperaturen in het centrum stijgen tot 13 à 15 graden. Ook vrijdag blijft het droog en mogelijk op vele plaatsen grijs.

Zaterdag wordt het overwegend zwaarbewolkt en is een spatje regen in het noorden van het land niet uitgesloten. Het wordt niet warmer dan 15 graden. Zondag en maandag lijkt het wisselend bewolkt te worden en is ook wat lichte regen of een buitje niet uitgesloten. De maxima schommelen rond 14 graden.