Deze transformatie zal het Antwerpse tramnet ondergaan

Foto: Jan Van der Perre

Deze transformatie zal het Antwerpse tramnet ondergaan

Print
Antwerpen -

Het Antwerpse tramnet gaat, zoals uw krant eerder al schreef, serieuze veranderingen ondergaan. Sommige tramlijnen krijgen een ander traject en in 2019 zal tram 1 over de Leien rijden. Een overzicht van de veranderingen.

In maart 2017 rijdt tram 6 van halte Olympiade op het Kiel tot aan de nieuwe park and ride aan de Havanasite op de Luchtbal. De park and ride zal pas het jaar daarop klaar zijn.

In april 2017, een maand later, rijdt tram 7 vanuit Mortsel via de Sint-Paulusplaats door naar het Eilandje. De eindhalte is net voorbij het MAS.

In juni 2017 rijdt tram 12 van het Sportpaleis naar de Melkmarkt. Het huidige traject verbindt nu het Sportpaleis met de Bolivarplaats. Deze tram rijdt in de toekomst dus van het Sportpaleis naar de Melkmarkt.

Onder Operaplein

Tram 8 verbindt nu het rondpunt van Wommelgem met premetrostation Astrid. Vanaf juni 2017 rijdt deze lijn onder het toekomstige Operaplein door tot aan het Zuidstation. Premetrohalte Opera wordt pas een jaar later opnieuw bediend.

In september 2017 van dat jaar rijdt tram 10 van het Fortveld in Wijnegem naar het Schoonselhof en niet langer naar de Melkmarkt. In diezelfde maand zal tram 24 van Silsburg naar de Melkmarkt rijden en niet langer naar het Schoonselhof.

In 2019 komt er in Antwerpen nog een volledige nieuwe tramlijn bij. Tram 1 zal dan vanaf het Kiel of de Bolivarplaats over de Leien naar het noorden van de stad rijden. Het precieze traject van deze tramlijn is nog niet bekend.

Deze transformatie zal het Antwerpse tramnet ondergaan
Foto: rr
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio