© Sylvain Liekens

Vernieuwd bestuur van KFC Broechem zorgt voor frisse wind

De achtkoppige bestuursploeg van KFC Broechem is nu ongeveer een half jaar aan het werk. Onder impuls van de nieuwe voorzitter Kevin Helsen heeft de club een nieuw elan gekregen wat alvast te merken is aan de grondig opgefriste kantine.

Sylvain Liekens

Kevin Helsen is bedrijfsjurist en werkt voor Mediterranean Shipping Company, een rederij gespecialiseerd in containertransport. Die juridische achtergrond kwam goed van pas bij het verwerven van een erfpacht voor de periode van dertig jaar. “Samen met de notaris hebben we een overeenkomst kunnen opstellen die ons zekerheid biedt dat de club hier kan blijven spelen tot in 2046. Dat perspectief heeft er mee voor gezorgd dat we onze kantine die sinds 1978 niet meer was veranderd grondig hebben opgeknapt. Wat eerst als een werkweek stond gepland is onder leiding van onze secretaris Dimitri Sterckx uitgegroeid tot twee maanden waarin iedereen op zijn manier heeft geholpen om alles te vernieuwen.”

KFC Broechem telt zo’n 400 leden en het vorige bestuur had te kennen gegeven ermee te willen stoppen. “De overname door het nieuwe team is in alle vriendschap gebeurd. Drie mensen van het vorige bestuur zitten nu nog in de stuurgroep. Er is veel belangstelling bij de jongste spelertjes en mogelijk heeft dat ook te maken met ons principe om spelers te laten doorgroeien tot in onze eerste ploeg. Die bestaat nu helemaal uit eigen jeugdspelers en dat zorgt voor een toestroom van spelers. We zullen ook geen enkele speler doorsturen.”

Nog meer plannen

“Onze bouwplannen zijn nog niet allemaal opgeborgen. Ook de toiletten en de keuken willen we opknappen. We moeten die dingen stap voor stap doen want het blijven serieuze investeringen voor een provinciale club.”

Ook sportief heeft Helsen ambities.”We willen graag promoveren naar tweede provinciale. Onze buren uit Ranst spelen daar ook en zulke derby’s zijn natuurlijk essentieel voor de beleving maar ook voor de clubkas.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio