© Gil Plaquet

Kinderen uit opvangcentrum mogen naar jeugdbeweging

Tien kinderen uit het noodopvangcentrum aan de Nekkerhal in Mechelen zijn vanaf dit weekend welkom bij vijf Mechelse jeugdbewegingen.

Marijn Sillis

De voorbije zomer kwamen vrijwilligers van verschillende jeugdbewegingen op bezoek in het opvangcentrum om activiteiten te doen met de kinderen. Nu komt er een vervolg, in de omgekeerde richting: de kinderen zijn welkom bij vijf Mechelse jeugdbewegingen.

“Het samenspelen met andere kinderen is in onze jeugdbeweging erg belangrijk”, zegt Robin De Ridder van KSA Ter Hert. “Elk kind verdient een tof moment in het weekend, waar hij of zij even kan spelen en kan loskomen van wat er in de week allemaal gebeurt.”

Naast KSA Ter Hert kunnen de kinderen van het centrum in het weekend ook terecht bij Gidsen Parsifal, Chiro Battel, Gidsen OLV en KSA SJB. Ook andere jeugd­bewegingen waren geïnteresseerd om in te stappen, maar hadden geen vrije plaatsen meer.

Twintig kinderen in opvang

In totaal verblijven er twintig kinderen in het noodopvangcentrum. De tien kinderen die nu naar de jeugdbewegingen gaan, zijn tussen 6 en 10 jaar, en dus oud genoeg om deel te nemen aan de activiteiten van de verschillende groepen. De kinderen gaan zelf met de fiets of met het openbaar vervoer naar de jeugdbeweging.

“Kinderen van het noodopvangcentrum leren zo andere kinderen kennen, kunnen hun Nederlands verder oefenen en maken gewoon plezier”, klinkt het bij het stadsbestuur. “Voor de Mechelse kinderen kan het een subtiele manier zijn om hun wereld wat meer open te trekken en hun eventuele vooroordelen te ontkrachten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners