Overwegend droog weekend

Foto: Katrijn Van Giel

Overwegend droog weekend

Print

Vrijdagmorgen is het eerst grijs met op veel plaatsen nevel of mist. Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden en kans op enkele lokale buien. Dat meldt het KMI. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 13 graden in Vlaanderen. Er waait een zwakke tot matige wind uit westnoordwest. Aan zee wordt de wind in de namiddag matig en ruimt van west naar noord.

Vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag verwachten we tijdelijk meer buien en later op de nacht komen er lage wolken in het oosten van het land met daar kans op lichte regen of motregen. Nevel, mist en lage wolken beperken het zicht, vooral in de Ardennen. De minima liggen tussen 4 en 9 graden. De wind wordt zwak uit westelijke richtingen.

Zaterdag is het eerst grijs met hier en daar wat motregen. In de loop van de dag krijgen we geleidelijk opklaringen, vooral in het westen van het land. Het blijft meestal droog al is een buitje niet uitgesloten, vooral aan zee en in de Ardennen. De maxima gaan van 6 graden in de Hoge Ardennen tot 13 graden in het westen. De wind is zwak en aan zee soms matig uit noord tot noordwest, draaiend naar noordoost.

Zondagochtend is het koud met kans op lichte nachtvorst aan de grond en in de Ardennen zelfs onder thermometerhut. Het blijft droog en rustig met in de loop van de dag mooie opklaringen. Na de middag krijgen we meer hoge bewolking, voorbode van een regenzone die vanuit Frankrijk ons land bereikt in de loop van de nacht. De maxima schommelen rond 11 graden.

Vanaf maandag komen we in wat zachtere maar soms gestoorde lucht terecht uit west tot zuidwest. Het wordt licht wisselvallig met perioden van regen of buien maar tussendoor ook droog weer met opklaringen. De temperaturen draaien rond 15 of 16 graden en er is geen gevaar voor nachtvorst.

Nu in het nieuws