Zware brand op vrachtschip met tweedehandse auto’s

Print
Antwerpen -

In het Zesde Havendok, aan kaai 340, is woensdagnacht rond 1.50u brand uitgebroken op het autotransportschip Silver Sky. Het vuur ontstond op een van de autodekken.

De brand op het enorme schip, dat vaart onder Panamese vlag, veroorzaakte heel wat rookontwikkeling. De brandweer van de post Antwerpen kwam massaal ter plaatse. Rond 2u kregen de spuitgasten versterking van enkele sleepboten.

Terwijl de brandweer de romp van het schip koelde aan de kant van de kade, spoten de sleepboten met grote waterkanonnen op de romp aan de waterkant. Rond 3u konden de brandweerploegen het brandende schip nog niet betreden.

Het is voorlopig onbekend hoeveel voertuigen, bestemd voor uitvoer naar Afrika, in brand stonden. Er vielen gelukkig geen gewonden. De stadsdiensten zochten opvang voor de 24 opvarenden.

De brandweer zal nog geruime tijd moeten werken alvorens de brand helemaal bedwongen zal zijn. Donderdagvoormiddag waren de spuitgasten nog bezig met het koelen van de romp. Pas vrijdag mogen de opvarenden opnieuw aan boord gaan.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio