IN BEELD. Schoon volk op de rode loper van 'De Premier'

In Kinepolis Antwerpen ging woensdagavond de nieuwe film van Erik Van Looy in première en dat ging niet onopgemerkt voorbij. In zowaar alle 24 zalen werd 'De Premier' vertoond, waardoor dit de grootste filmpremière ooit werd in ons land. Om het evenement nog wat meer luister bij te zetten werden heel wat bekende Vlamingen uitgenodigd in het bioscoopcomplex. Zo tekenden naast de regisseur zelf en de hoofdacteurs onder meer ook Jonas Van Geel, Evelien Bosmans, Jeroom, Elodie Ouedraogo, Werner Desmedt, Tanja Dexters, Sofie Dumont, Eline Demuynck, Jonas Geirnaert, Guga Baul, Wouter Beke en Danira Boukhriss present.
Print

In 'De Premier' wordt de Belgische eerste minister (een rol van De Bouw) ontvoerd, uren voor hij de president van de Verenigde Staten (gespeeld door de Britse actrice Saskia Reeves) zal ontmoeten. Hij krijgt van zijn kidnappers te horen dat hij de president moet ombrengen, anders worden zijn vrouw en kinderen vermoord. De premier zal dan ook moeten kiezen tussen zijn publieke plicht en zijn gezin.

De thriller duurt iets minder dan twee uur en is voor Erik Van Looy de opvolger van het erg succesvolle 'Loft' en diens minder gesmaakte Amerikaanse remake. Van Looy werkte er naar eigen zeggen acht jaar lang aan en omschrijft het resultaat als een "spannende, emotionele rollercoaster die geen minuut stilvalt".

Aangezien het hele Antwerpse Kinepoliscomplex woensdag in het teken van 'De Premier' staat en uitverkocht is, zullen bijna 10.000 gelukkigen de film meteen tijdens de premièreavond kunnen zien. Pas volgende week woensdag komt 'De Premier' effectief in roulatie.

Van Looy en de cast met onder meer Koen De Bouw, Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch en de Britse Saskia Reeves werden in Kinepolis vooraf feestelijk ontvangen op een enorme "rode loper" - een rode doek van 270 vierkante meter - met op de achtergrond een 20 meter lange logowall.

Nu in het nieuws