© Theo Derkinderen

Toestellen filmen de klok rond aan station, parkeergebouw en landhuis

Camera’s gaan drie locaties in de gaten houden

Er zullen vanaf volgend jaar op drie plaatsen in het centrum van Bornem veiligheidscamera’s worden geplaatst. De camera’s komen in de stationsbuurt, aan het landhuis en aan het parkeergebouw in de Achterweidestraat.

Theo Derkinderen

De gemeente Bornem zette het licht voor de camera’s op groen. Ze komen aan het station, aan het landhuis en aan de parkeergarage. “Aan het station omdat we daar met het fenomeen van fietsdiefstallen worden geconfronteerd en omdat er ook af en toe sprake is van overlast. Maar de camera’s is niet de enige investering die we in de stationsomgeving doen. We voorzien volgend jaar ook een budget om een afgesloten fietsenstalling te installeren. We denken aan een systeem waarbij de fietsenstalling alleen toegankelijk wordt met een badge”, licht burgemeester Luc De boeck (CD&V) toe. “Ook aan het landhuis zullen camera’s komen. We kennen daar het grote probleem van het wildplassen tegen de gevel van het landhuis. Maar het is ook de uitgaansbuurt. De beelden kunnen ons ook helpen als er zich andere zaken voordoen.”

De laatste site waar camera’s zullen komen is het grote parkeergebouw in de Achterweidestraat. “Daar zien we een probleem met joyriden, drugsgebruik en vandalisme. Onder meer het openbaar toilet is in het verleden al meermaals beschadigd geraakt door vandalen. We hebben het toilet zelfs afgesloten. Hopelijk kunnen we het toilet in de toekomst terug openen want dat is toch wel belangrijk in ons centrum.”

De beelden worden de klok rond doorgestuurd naar het politiecommissariaat van Klein-Brabant.

“Volgend jaar wordt er ook budget vrijgemaakt voor de aankoop van mobiele camera’s. Die zullen in eerste instantie worden ingezet om het sluikstorten aan te pakken. Maar we gaan bekijken of we ze ook voor andere fenomenen kunnen inzetten op plaatsen waar geen vaste camera’s hangen”, besluit De boeck.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio