Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Basketbal3de klasseFinas Geel - Tongeren zondag 16.00u - Dirk Van Dongen bereidt Geel voor op topper

“Het is een plezier om deze groep te coachen”

Zondag staat de topper in derde klasse tussen Finas Geel en Tongeren op de affiche. Beide ploegen staan met evenveel punten gedeeld eerste. Geel is in goeden doen en wil voor eigen publiek doorduwen.

erwin vandenbergh

Geel heeft zijn start dit seizoen niet gemist. Hoe anders was het vorig jaar. “Toen was onze start dramatisch”, herinnert coach Dirk Van Dongen zich. “We moesten wekelijks enkele spelers missen, waardoor we nooit op volle sterkte konden spelen. Van die kwaaltjes blijven we nu gespaard en de resultaten zijn er ook naar.”

Geel ging vorige week winnen op Verviers Pepinster (64-80) en klom zo naar een gedeelde eerste plaats. “Onze Waalse tegenstander kampeerde onderaan het klassement, onze grootste vijand was onderschatting. Daar hebben we ons gelukkig niet aan laten vangen. We waren de hele match gefocust en doken met een voorsprong van 6 punten de rust in. Na de herneming schakelden we over op een 3-2 zone en daar had de thuisploeg duidelijk problemen mee. Wat ik na de rust zag was uitmuntend. Individueel stegen de jongens boven zichzelf uit en ook als team zetten we een prachtprestatie neer. In het laatste kwart sloegen we een bijkomende kloof van 10 punten en die had zelfs nog groter kunnen zijn. Zo boekten we een vierde zege op rij en kan je van een fantastische seizoenstart spreken, al beseffen we best dat we nog een slippertje kunnen maken.”

“Nu staan de toppers voor de deur. Deze ploeg is in ieder geval klaar om Tongeren te ontvangen. De mentaliteit is fantastisch, voor mij is het een plezier en een eer om dit team te mogen coachen.”

Voor de topper tegen Tongeren heeft Van Dongen zijn recept al klaar. “Eigenlijk is het simpel, maar niet evident. De ruggengraat van Tongeren bestaat uit drie spelers. Als we Dieter Souvereyns, Sacha Massot en Jeroen Eskens uit de match kunnen houden, is alles mogelijk. Als dat niet lukt, zal het moeilijker worden”, besluit de trainer.