Bad boy Kyrgios laat ATP-toernooi van Rotterdam schieten om wel héél opmerkelijke reden

Foto: AFP

Bad boy Kyrgios laat ATP-toernooi van Rotterdam schieten om wel héél opmerkelijke reden

Print

Nick Kyrgios zegt af voor het ABN AMRO World Tennis Tournament, van 13 tot 19 februari in Rotterdam. De Australische ‘bad boy’ kreeg een uitnodiging om het All Star Game bij te wonen, het prestigeduel tussen de beste basketballers uit de Amerikaanse profcompetitie NBA, en geeft daar de voorkeur aan. Die wedstrijd is op dezelfde dag als de finale van het ATP-toernooi in Rotterdam.

Kyrgios kwam de afgelopen dagen in opspraak wegens misdragingen op de baan bij het Masters 1.000 toernooi van Shanghai. De Australiër, die al een slechte reputatie had, werd geschorst en beboet door de spelersorganisatie ATP onder meer omdat hij opzettelijk zijn partij weggaf tegen de Duitser Alexander Zverev. Enkele dagen daarvoor had de Australiër nog David Goffin gevloerd in de finale van het Rakuten Japan Open in Tokio.

Toernooidirecteur Richard Krajicek had reeds een verzoek liggen van Kyrgios om onder zijn contractuele verplichting uit te komen. Het incident gaf de doorslag. “Kyrgios is een groot NBA fan en de kans om met Michael Jordan op een veld te staan (tijdens het Celebrity Game, red) is voor hem uniek. We hadden hem aan zijn woord kunnen houden, maar we denken dat het niet veel zin heeft om hem op de baan te zetten als hij niet 100% gemotiveerd is”, zegt hij woensdag op de toernooiwebsite.

Krajicek kan begin volgend jaar wel onder meer Stan Wawrinka, Rafael Nadal en Dominic Thiem verwelkomen in Ahoy Rotterdam.

Meer sportnieuws