© Kevin Swijsen

Miss België-finalistes bibberen op Kreta

De dertig finalistes van Miss België vertoeven dezer dagen op Kreta. Veel geluk hadden ze tot nu toe nog niet met het weer: de inwoners zelf spreken immers van exceptioneel slecht weer met veel wind, lage temperaturen en stormen op zee. Dat maakt het werk van glamourfotografen zoals de bekende Daniel Dedave er niet gemakkelijker op.

“Ik kan zelfs in de regen mooie foto’s maken, zeker op deze locatie, maar wat we als fotografen vooral haten is dat het licht elk uur verandert: dat maakt het quasi onmogelijk om te werken”, zegt Dedave, die destijds voor P-Magazine zowat alle BV’s voor zijn lens had en ook al jaren de showbizzfoto’s van de finalistes maakt.

“Missen die bibberend op hun shoot wachten, hadden we de jongste jaren nog niet gehad. Gelukkig zijn de voorspellingen voor eind deze week beter en het bijzonder luxueuze White Palace Grecotel doet er in elk geval alles aan om de pil te verzachten. Al had het feit dat het hotel binnen twee weken het seizoen afsluit en dicht gaat tot in het voorjaar ook wel een voorteken kunnen zijn.”

© Kevin Swijsen

De finalistes bereiden hoe dan ook de finaleshow van zaterdag 14 januari 2017 voor. Onder die dertig finalistes ook drie Antwerpse kandidates met Elisabeth Van Dijck (Geel), eerste eredame Aicha Tytgat (Borgerhout) en tweede eredame Rosmine Bahizi (Antwerpen). Of zij er in slagen om straks Annelies Törös of Lenty Frans op te volgen als Miss België 2015 en 2016 is maar zeer de vraag.

Nu in het nieuws