Melania Trump: “Donald werd aangespoord om slechte dingen te zeggen”

Print

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump werd in de video uit 2005, die werd gepubliceerd door de Washington Post, ‘aangespoord’ om ‘boy talk’ (‘jongenspraat’) te verkopen. Dat heeft zijn echtgenote Melania maandag verklaard tijdens een interview met CNN’s Anderson Cooper. De beschuldigingen van ongewenste intimiteiten tegen haar echtgenoot noemt de vrouw ‘leugens’.

Het interview was de eerste live reactie van Melania Trump na de publicatie van de video op 7 oktober, waarin haar echtgenoot zich zeer denigrerend uitlaat over vrouwen. Ze verklaarde in een persbericht wel al dat de uitspraken van Donald ‘onaanvaardbaar waren’ en ‘niet de man die ik ken representeren’. ‘Ik hoop dat de mensen zijn verontschuldigingen zullen aanvaarden, zoals ik dat heb gedaan’, schreef ze nog.

‘Niet de man die ik ken’

De vrouw herhaalde maandag nog eens dat ze haar echtgenoot niet herkent op de video. ‘Neen, dat is de reden waarom ik verbaasd was’, aldus Melania. Trump noemde de uitspraken zelf ‘jongenspraat’. ‘De jongens, zoals ze tegen elkaar spreken als ze opgroeien, over de meisjes. Maar ja, ik was uiteraard verrast. Ik zei aan mijn echtgenoot dat zijn taalgebruik ongeschikt was. Dat het niet aanvaardbaar is. En ik was verrast, want dat is niet de man die ik ken.’

Melania Trump: “Donald werd aangespoord om slechte dingen te zeggen”
Melania Trump Foto: AFP

Haar echtgenoot heeft zich verontschuldigd, zegt ze nog. ‘Ik heb de verontschuldigingen aanvaard. Ik hoop dat de Amerikaanse bevolking hetzelfde zal doen. En het gebeurde lang geleden. Ik ken hem zo niet.’ Melania verklaart bovendien dat Billy Bush, die maandag ontslagen werd door NBC vanwege de video, Trump ‘aanzette om vuile en slechte dingen te zeggen’.

‘Leugenaars’

De echtgenote van Trump noemde de vrouwen die hem beschuldigen van ongewenst seksueel gedrag bovendien leugenaars. ‘Ik geloof mijn echtgenoot. Dit werd allemaal georganiseerd vanuit de oppositie. Hebben ze, met de details die ze hebben, de achtergrond van die vrouwen wel gecontroleerd? Ze hebben geen feitelijke informatie’, aldus Melania. ‘Mijn man is lief en een gentleman. Hij zou dat nooit doen. Alles werd georganiseerd door de oppositie en de media om zijn kandidatuur in gevaar te brengen.’

Sinds de publicatie van de video hebben al talrijke Republikeinen hun steun voor Trump ingetrokken. De presidentskandidaat noemt de beschuldigingen zelf een complot van de ‘oneerlijke media’ en zijn rivale Hillary Clinton.