Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

Antwerp Phantoms blijft in sukkelstraatje na dubbele nederlaag tegen Luik

Antwerp Phantoms blijft in het sukkelstraatje. Ook na de dubbele confrontatie met Bulldogs Luik blijven de Sinjoren wachten op hun eerste puntenwinst in de Beker van België. “Toch merk ik een kentering”, zegt coach Jan Van Beveren.

De verplaatsing naar de Vurige Stede vorige zaterdag draaide voor Antwerp Phantoms alweer uit op een nieuwe pandoering. Bulldogs Luik maakte het verschil vooral in de tweede periode, wat in de hand werd gewerkt door de vele onnodige straftijd, die de Sinjoren zich lieten aansmeren. 9-1 luidde de eindstand. De Winter redde de eer.

Daags nadien gaven de Antwerpenaren voor eigen volk een veel sterkere indruk tegen de Luikenaren. Spijtig genoeg bleven de thuisaanvallers in gebreke bij de afwerking, terwijl de Walen wel vlot de weg naar doel vonden. Resultaat: een 1-4 nederlaag (periodestanden 1-2, 0-1 en 0-1). Dit keer was het Bartak die scoorde.

“Zaterdag werd het een wedstrijd om snel te vergeten”, aldus coach Jan Van Beveren. “Iedereen raakte gefrustreerd, wat ontaardde in een heleboel strafminuten. Zondag zag ik voor de eerste keer sinds onze voorbereidingsmatchen terug een hardwerkend team. Het geeft mij en Domien Van de Locht een beetje hoop. Ondanks die nieuwe nederlaag merkte ik toch dat er een kentering is. We zitten in een dal, maar geraken er zeker uit.”