© Wouter Adriaensen

© RR

1/2

Na week al meer dan 11.000 euro voor overleden kindjes

Nadat Sofie en Nick hun kindjes verloren hadden, organiseerden ze met enkele vrienden een veiling voor het Berrefonds, dat hen tastbare herinneringen aan hun overleden zoontjes kon meegeven. Op een week tijd is er al voor meer dan 11.000 euro geboden.

Sofie en Nick verloren hun tweelingzoontjes Mats en Cas in april van dit jaar. Het Turnhoutse AZ is een van de ziekenhuizen die nog niet samenwerkt met het Berrefonds. Via hun vriendin Sanne, die haar dochtertje Noor ook veel te vroeg verloor, konden Sofie en Nick toch een doos met herinneringen aan zowel Mats als Cas krijgen, met daarin onder meer hun voetafdrukken in gips en een buisje met zaadjes van vergeet-me-nietjes.

“Daar hebben we zo veel aan gehad”, vertelt Sofie. “Er is eigenlijk niets dat je op zo’n moment troost biedt maar gelukkig hadden we die herinneringen toch nog. Daarom wou ik iets terugdoen voor het Berrefonds.”

En dus organiseren Sofie en haar vriendinnen Miek, Ines, Ans en Sanne op zondag 13 november een kindernamiddag in de gemeentehal van Vosselaar. “Het idee van een veiling kwam ook ter sprake dus gingen we polsen of mensen ons wilden sponsoren. Het deed echt deugd te merken dat er zoveel mensen ons hierin steunen.”

Sinds zaterdag kan er geboden worden. Na een week staat de teller al op meer dan 11.000 euro.

www.littlestarsbenefiet.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio