© JVdP

© JVdP

© JVdP

1 / 3

Japanse chocolade-invasie met Royce’

In het weekend opent de Japanse chocoladewinkel Royce’ op de Wapper. Dat is verrassend, want waren Japanners niet gek op ónze chocolade?

JVB

“Royce’ is zeker niet van plan om de Belgische chocolademakers te beconcurreren”, verzekert invoerder en alleenverkoper Marc Van Autreve. “De eigenaar van Royce’, Yasuhiro Yamazaki, wil gewoon leren en beter worden, vertrekkend vanuit zijn grote liefde voor België.”

De heer Yamazaki ontwikkelde hij een machine om zelf Japanse chocolade te maken. Dat ging zo goed dat de man een klein chocolade-imperium uitbouwde met 93 winkels in Azië, de VS, Oceanië en het Midden-Oosten. Maar in Europa kwam hij niet verder dan Rusland. “Maar meneer Yamazaki is intussen wel ere-consul van België geworden in zijn land.”

En dan nu een pralinewinkel? “Toch niet”, verzekert Van Autreve, “pralines worden hier manueel en ambachtelijk gemaakt. In Japan kan dat niet, want ze houden niet van een verrassing in de smaak. Alles moet uniform zijn. De pralines die machinaal worden vervaardigd, zijn inwisselbaar en dus oké. De manuele niet.”

Waarom kopen de Japanse toeristen dan kilo’s Belgische pralines? “Dat zijn pralines die men zelf per stuk weggeeft als geschenk. De smaak daarvan mag dan weer wél verrassen.”

Royce’, Wapper 14-16 Antwerpen, open vanaf zaterdag.

Lees meer in Gazet van Antwerpen van vrijdag

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio