© Mia Uydens

Vrijwilligerspunt is een soort van VDAB voor vrijwilligers

De gemeente en het OCMW van Zoersel openen zaterdag een Vrijwilligerspunt in het administratief centrum. Bedoeling ervan is vraag en aanbod op het vlak van vrijwilligers op elkaar af te stemmen, zodat de juiste persoon op de juiste plaats terechtkomt.

Jan Vorsselmans

Zoersel telt meer dan drieduizend vrijwilligers op een bevolkingsaantal van bijna 22.000 inwoners. “Toch zijn en blijven helpende handen steeds welkom. “En er is een grote bereidheid, maar niet iedereen weet de stap te zetten naar de ene of andere organisatie of vereniging. Ook het omgekeerde geldt: hoe bereik je best potentiële vrijwilligers? Welnu, ons Vrijwilligerspunt vult die leemte op. Voor de praktische organisatie krijgen we daarvoor de hulp van Vonak (Vrijwilligers Organisatie Noord-Antwerpen en Kempen)”, zegt OCMW-voorzitter Katrien Schryvers (CD&V).

De Koning Boudewijnstichting levert een ondersteuning van 10.000 euro, zodat de kosten van het eerste werkingsjaar worden overbrugd. Katrien Schryvers noemt het nieuwe Vrijwilligerspunt een VDAB voor vrijwilligers.

Zaterdag 15 oktober opent het Vrijwilligerspunt in de oude feestzaal van het administratief centrum, Handelslei 167 in Sint-Antonius, van 10 tot 12.30u de deuren. Daarna kunt u er terecht telkens op maandag van 8.30 tot 16.30u en in de maanden januari, maart, mei, juli, september en november ook elke eerste donderdag van de maand van 17 tot 20u; in die week is er dan geen maandagopening.

Info: 03.380.13.03 (buiten de openingsuren: 03.653.59.97), vrijwilligerspunt@zoersel.be, www.vonak.be

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio