Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Basketbal 3de klasse (m) - Dave D'HaensFinas Geel

“Een collectieve krachttoer”

Finas Geel versloeg achtervolger Aarschot (74-71) en klom naar een gedeelde eerste plaats. De Gelenaars verbaasden qua explosiviteit vooral in het laatste kwart. De eerste helft was een langgerekte zoektocht waarin Aarschot regelmatig tegen prikte en Geel te veel shots miste. Gelukkig trof Dave D’Haens regelmatig raak. In de eerste drie kwarts scoorde hij 17 punten.

ev

“Zij speelden op zoneverdediging en wij hadden het moeilijk om ons ritme te vinden”, zegt D’Haens. “Ik wist wel te profiteren van die zone en pikte mijn puntjes mee. Maar goed, in de eerste helft scoorden we slechts 3 op 21 driepunters en dat is ondermaats.”

In de tweede helft tapte Finas uit een ander vaatje en vooral tijdens de laatste tien minuten liet Geel zijn ware gelaat zien. “We gingen in het derde kwart al goed van start, maar in het laatste schuifje namen we echt de maat van de bezoekers”, gaat D’Haens verder. “Het was een collectieve krachttoer die je als groep alleen maar kan brengen als iedereen bereid is om voor elkaar door het vuur te gaan. In dat opzicht verschilt ons team wel met dat van vorig seizoen. De nieuwe spelers kennen intussen hun rol in de ploeg en we vullen elkaar perfect aan. Met Poels hebben we inside iemand die vorig seizoen ontbrak en een speler als Wim Vandeweyer kan een match in een definitieve plooi leggen. Dat heeft hij tegen Aarschot grandioos aangetoond (Vandeweyer plaatste in het slotkwart een tussenspurt van 14 punten, red.).”

“Zondag maken we de moeilijke verplaatsing naar Pepinster Verviers, maar gezien onze positie in het klassement, zijn we bijna verplicht om die match te winnen”, besluit D’Haens.