ABVV is kwaad op Agoria na incidenten tijdens betoging

Foto: BELGA

ABVV is kwaad op Agoria na incidenten tijdens betoging

Print

De ABVV-afdeling in Charleroi vindt het onaanvaardbaar dat technologiefederatie Agoria een publieke afwijzing vraagt door de vakbond van de incidenten in de marge van een vakbondsmanifestatie. Er werden toen vernielingen aangebracht in de Agoria-kantoren in Gosselies.

De vernielingen gebeurden vrijdag in de marge van een betoging die was vertrokken aan de met sluiting bedreigde Caterpillar-fabriek. Aan het gebouw van de werkgeversfederatie liep het uit de hand. Een brandblusser werd leeggespoten, en er werd papier uitgestort in de lokalen van het gebouw. Agoria sprak over daden van vandalisme en intimidatie en verwonderde zich erover dat de acties niet publiekelijk werden veroordeeld.

ABVV Charleroi omschrijft de gebeurtenissen als spijtige incidenten. “We stemmen niet in met die daden, maar ze moeten wel in de context geplaatst worden van een sluiting die duizenden gezinnen in de wanhoop stort”, aldus regionaal ABVV-secretaris Vincent Pestieau.

Het feit dat Agoria nu een afwijzing vraagt van die incidenten door het ABVV vindt de afdeling niet kunnen. “Zeker gezien Agoria door zijn laffe houding de sociale vernieling van de regio door onmenselijke financiële logica steunt.”

Nu in het nieuws