Ouders die dochter wilden meeslepen in gezinsdrama krijgen vijf jaar cel

Foto: FB

Ouders die dochter wilden meeslepen in gezinsdrama krijgen vijf jaar cel

Print

Een ex-koppel dat in 2014 zelfmoord probeerde te plegen en hun dochter daarin wilde meeslepen is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, deels voorwaardelijk. De vader van het meisje kreeg ook nog zes maanden met uitstel voor drugsfeiten.

In de nacht van 8 op 9 april 2014 werd een gezinsdrama in Roeselare nipt vermeden. Andy D.B. en Cindy M. beslisten uit het leven te stappen en hun dochter mee te nemen. Ze kreeg slaappillen. De moeder sneed haar polsen door. De vader nam alcohol en pillen in. Vervolgens maakte hij rook in de woning om zo sneller ook zichzelf van het leven te beroven. Het meisje werd tijdig wakker toen het huis zich vulde met rook van een beginnende brand. Ze kon de hulpdiensten alarmeren.

De ouders werden gedagvaard voor poging moord op hun dochter. De vader werd ook vervolgd voor opzettelijke brandstichting. Voor beide vorderde de openbare aanklager vijf jaar effectief. “Ik geef jullie nog een kans. Een kans die jullie je dochter niet hebben willen geven”, klonk het. De strafrechter volgde die redering en hield rekening met de “uitzichtloze situatie”. Beide beklaagden werden veroordeeld tot vijf jaar cel. Voor de vader is daarvan 18 maanden effectief, voor de moeder een jaar.

De vader kreeg daarnaast nog zes maanden voorwaardelijk voor druggebruik. Nadat hij uit voorhechtenis kwam, keerde de man terug naar de gezinswoning. Zijn echtgenote had ondertussen een nieuwe relatie en het hoederecht over hun dochter. Hij herviel in druggebruik. Beide ouders moeten zich aan voorwaarden houden, waaronder psychologische begeleiding.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Nu in het nieuws