Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

Aboubakary Koita mikt op de lat: “Wij waren beter dan Beerschot Wilrijk”

Voetbal1ste amateurklasse aSV Geel

ASV Geel moest zaterdag plooien voor Beerschot Wilrijk: 2-0. Voor de meeste spelers van Geel was het de eerste kennismaking met het Kiel. Dat gold ook voor Aboubakary Koita, de inwoner van Merksem, die het stadion bijna stil kreeg.

“Het bezoek aan het Kiel is meegevallen”, lachte Koita minzaam. “Voor de match was ik wat zenuwachtig, maar lang kon dat niet duren, want na één minuut stonden we al achter. Een tegenvaller, maar bijna kon ik twee minuten later gelijkmaken. Ik werd aangespeeld door Matthiece Nelissen, zette een man opzij en knalde tegen de lat. Met een beetje meeval stond het 1-1 en hoe was de wedstrijd dan verlopen? Zelf zou ik heel veel genoten hebben van zo'n treffer na een persoonlijke actie.”

Net dus geen uitblinkersrol voor de 18-jarige Senegalees, die een uitgesproken mening had over de match. “Ik vond dat wij de beste ploeg waren. We brachten het beste voetbal en dwongen de beste kansen af, maar konden niet afwerken. Het was niet één speler, maar verschillende pionnen die de kansen lieten liggen.”

Een Antwerpenaar op bezoek bij een Antwerpse club: werd de jonge spits op de korrel genomen door de Beerschotfans? “Eigenlijk niet. Maar blijkbaar hadden de thuissupporters het niet voor Nick Hulsmans. Die heeft wel wat verwensingen moeten horen. Ging Nick misschien enkele keren fel in duel? Ik weet het niet. Wat mezelf betreft, ben ik wel blij dat ik de 90 minuten vlot rond kon maken. Mijn enkelblessure bezorgde me nog een beetje pijn, maar het gaat de goede kant op.”