Skiclub Zondal sluit de deuren: Studio 100 wil zwembad neerpoten op site

Foto: Wim Hendrix, Simon Mouton

Skiclub Zondal sluit de deuren: Studio 100 wil zwembad neerpoten op site

Print
Deurne -

Skiclub Zondal in Deurne houdt ermee op te bestaan. Eind dit jaar zal de organisatie voorgoed de deuren moeten sluiten omdat de stad Antwerpen de concessie van de grond opzegt en er een groot recreatief zwembad wil laten bouwen. Ook een nieuwe schaatsbaan zal in de plaats komen. Entertainmentbedrijf Studio 100 toont interesse in het zwembad.

Skiclub Zondal sluit de deuren: Studio 100 wil zwembad neerpoten op site
Zaakvoerder Jef De Clerck. Foto: Wim Hendrix

Na meer dan vijftig jaar moet de skiclub dus eind 2016 de deuren sluiten. Iets wat als een bom inslaat bij de 75-jarige zaakvoerder Jef De Clerck. “Het ergste van deze zaak is dat er geen rekening wordt gehouden met de skiclub”, steekt hij van wal aan ATV. “De club telt 630 leden en 58 wedstrijdskiërs die drie keer per week trainen. Onbegrijpelijk.”

Het aantal sportvakanties in de club was al volgeboekt. De Clerck weet niet wat hij hiermee moet. “Hopelijk kan ik het seizoen, dat nog tot midden juli loopt, nog uitdoen. Ik zie niet in hoe dit probleem nog opgelost geraakt.”

Marktbevraging

De stad Antwerpen wil nu op de site nieuwe sportinfrastructuur neerpoten en denkt aan een recreatief zwembad en een nieuwe schaatsbaan. Voor dat zwembad lanceert de stad Antwerpen een marktbevraging.

Studio 100 toont interesse om zich daarop in te tekenen voor een nieuwe Plopsaqua. “Alles hangt af van welke voorwaarden er opgelegd worden in die marktbevraging”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

“We zijn al een tijdje op zoek naar locaties om een Plopsaqua te openen en Antwerpen zou daarvoor een ideale locatie zijn. Er is dus zeker interesse. We weten pas sinds vorige week dat er een marktbevraging komt, nu zetten we alles in het werk om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Als Plopsaqua naar Deurne komt, betekent dat ook dat er geen Plopsaqua komt in de Rupelstreek. De eventuele Plopsaqua zal ook veel groter zijn dan in De Panne en zal anders ingericht worden, met andere figuren.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio