© rr

Twee doden bij woningbrand: “Vrouw wilde man nog redden, maar keerde niet meer terug”

Bij een woningbrand in Langemark-Poelkapelle is maandagochtend een ouder echtpaar om het leven gekomen. De vrouw raakte op tijd uit het brandende huis, maar ging opnieuw naar binnen om haar man, een tachtiger, te redden. “Zelfs als ze buiten gebleven was, dan zou ze het nog niet overleefd hebben zonder haar man”, luidt het bij de buurtbewoners.

Een dag nadat meerdere huizen door een brand (en ontploffingsgevaar) ontruimd moesten worden, is er maandagochtend omstreeks 7.10 uur opnieuw een brand uitgebroken in de Poelkapellestraat in Langemark-Poelkapelle. Het gaat om een uitslaande brand in een alleenstaand huisje. De oorzaak is nog niet bekend.

Het huisje is eigendom van een ouder echtpaar, dat bij de brand om het leven gekomen is, aldus commissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper.

De vrouw van 80 jaar raakte aanvankelijk nog op tijd uit de woning, maar ging terug naar binnen om haar man, een man van 84 jaar die aan een rolstoel gekluisterd zat, te redden. Een buurman probeerde haar nog tegen te houden, maar geraakte gewond. “De vrouw kwam niet meer naar buiten”, aldus een buurtbewoner. “Maar zelfs al was ze buiten gebleven, zonder haar man zou ze het toch niet overleefd hebben.”

De Poelkapellestraat werd afgesloten voor het verkeer, de brandweer kwam massaal ter plaatse.

ptb, mtm