© rr

Stijn Helsen opent boetiek in ‘mooiste straat van Antwerpen’

De Hasseltse modeontwerper Stijn Helsen opent over twee maanden een winkel in Antwerpen. Ongeveer tegelijkertijd zwaait ook Bruno Pieters de deuren open van de ecologische flagship store Honest By.

Rudi Smeets, Karin Vanheusden

Het gaat goed met Antwerpen als modestad. Begin september opende Christian Wijnants in de Schuttershofstraat zijn eerste flagshipstore in Antwerpen. Het label van Wijnants is wereldwijd te koop in meer dan 60 winkels, waaronder Barneys in New York, Harvey Nichols in Londen en 10 Corso Como in Milaan. Voor de ontwerper die in 2000 aan de Antwerpse modeacademie afstudeerde, was de opening van een winkel een logische stap nadat hij eerder zijn bedrijf in Antwerpen had gevestigd.

De jonge ontwerper Wim Bruynooghe, die zijn collecties al verschillende seizoenen tijdens de modeweken in Parijs presenteert, heeft al in 2015 zijn kans in Antwerpen gewaagd. Voor Bruynooghe was de opening van zijn boetiek aan de Frankrijklei, amper twee jaar na zijn afstuderen aan de modeacademie, “een berekend risico”.

Ecologisch verantwoord

Ook Bruno Pieters, die voor de labels van Martin Margiela, Joseph Timister, Christian Lacroix en Hugo Boss heeft gewerkt, zal nog dit jaar in het centrum van Antwerpen een winkel openen. Honest By staat voor ecologisch verantwoorde kleding en is het eerste high fashion merk ter wereld dat de hele kostenstructuur van de producten bekendmaakt. De volledige collectie van Honest By zal vanaf december in zijn winkel in de modewijk te koop zijn.

Perfecte locatie

En nu kijkt dus ook de Hasseltse ontwerper Stijn Helsen naar Antwerpen. Waar de Hasselste ontwerper, die in 2012 met de Olympische Spelen in Londen de kledinglijn van de atleten tekende, zijn winkel precies zal openen, wil hij nog niet kwijt. “In de mooiste shoppingstraat van de stad heb ik een fraai retropand gevonden”, zegt hij vanuit Dubai waar hij zijn herencollectie voor 2017 heeft voorgesteld. “Het wordt een aantrekkelijke shop met veel vitrines. 80% procent van het aanbod zal uit mijn eigen collectie bestaan.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio