Baby ondervoed en onderontwikkeld omdat moeder zoontje enkel voedt met noten en bessen

Themabeeld. Foto: rr

Baby ondervoed en onderontwikkeld omdat moeder zoontje enkel voedt met noten en bessen

Print

Een 33-jarige moeder uit de Amerikaanse deelstaat Pennsylvania zou haar zoontje van 11 maanden oud enkel gevoed hebben met kleine porties noten en bessen. Omdat de baby door de veganistische levensstijl van zijn moeder aan ondervoeding én onderontwikkeling leed, moet de vrouw binnenkort voor de rechter verschijnen.

Het is haar familie die Elizabeth Hawk aangaf bij de politie. Volgens de lokale media is de vrouw nu aangeklaagd voor het in gevaar brengen van het welzijn van het kind. “Mijn neefje had uitslag over zijn hele lijfje en hij had nog bijna geen motorische vaardigheden ontwikkeld, hij kon zelfs met moeite zijn handen bewegen”, zegt haar schoonzus Brandy voor de camera’s van nieuwszender CBS.

Maar aan de ongeruste schoonzus zei de moeder dat ze niet zo moest overdrijven. “Ze riep een allergie in als de oorzaak van de uitslag, maar ik weet dat ze extreme opvattingen had over voeding. Ze dacht dat ze zelf kon overleven op water en zonlicht en dus vermoedde ik ze mijn neefje op dezelfde onmenselijke manier behandelde”, aldus tante Brandy. Uit het rapport van de politie blijkt inderdaad dat de jongen serieus ondervoed was, omdat hij enkele “kleine porties noten en bessen” te eten kreeg.

Vader krijgt hoederecht

De vader, Jerry Hawk, leefde sinds de geboorte van zijn zoontje gescheiden van de moeder. Toch is hij uiteindelijk op aandringen van zijn familie met de baby naar het ziekenhuis gestapt. Jerry heeft intussen het hoederecht gekregen over de kleine jongen, die intussen gelukkig aan de beterhand is, en de twee andere kinderen van het koppel. “Hij is er volledig bovenop aan het komen”, klinkt het.

Moeder Elizabeth werd na een politieverhoor vrijgelaten, op 14 november zou de zaak een eerste keer voor de rechtbank verschijnen.

Nu in het nieuws