Robert De Niro laat geen spaander heel van Trump: “Een absoluut varken”

Print

De 73-jarige acteur Robert De Niro heeft in een video hard uitgehaald naar de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. De republikeinse kandidaat wordt onder meer verweten van “waardeloos” te zijn.

In een video gepost op sociale media houdt De Niro geen blad voor de mond. De kritiek werd opgenomen voor de ‘Get Out The Vote’-reclame op de Amerikaanse televisiezender Fox, waarin bekende inwoners van de Verenigde Staten het publiek opriepen om te gaan stemmen bij de aankomende presidentsverkiezingen. Maar omdat de uitlatingen van De Niro te extreem waren, werd het fragment uit de reclamespot geknipt. Nu is de video toch opgedoken en werd het al meer dan een half miljoen keer bekeken.

“Hij is zo ongelooflijk dom”, begint De Niro aan zijn relaas. “Hij is een rotzak, een hond, een varken, een misdadiger, een klote-artiest. Iemand die niet weet waar hij het over heeft, iemand die zijn huiswerk niet doet, die nergens om geeft, die denkt dat hij de maatschappij kan bespelen en iemand die zijn belastingen niet betaalt.”

Tot slot laat de acteur ook optekenen dat hij de zakenman “in zijn gezicht zou willen slaan”. De Niro uitte al eerder in augustus kritiek op Donald Trump. Toen zei hij dat hij het “absurd” vindt dat er kiezers zijn die Trump steunen.