Kontichse inspecteurs werken tijdelijk vanuit Edegem

Foto: Philippe Desmet

Kontichse inspecteurs werken tijdelijk vanuit Edegem

Print
Kontich - Het politiecollege van de zone Hekla besliste om het hoofdcommissariaat in Edegem als tijdelijke vertrekbasis voor de wijkinspecteurs van Kontich te gebruiken. Marleen Van den Eynde vindt dit een foute beslissing.

Het hoofdcommissariaat van de politiezone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) aan de Prins Boudewijnlaan in Edegem zal als tijdelijke uitvalbasis dienen voor wijkinspecteurs van Kontich. Deze politiepost ligt op slechts 3,5 kilometer van de voormalige wijkpost in Kontich-Centrum. De aanleiding voor de tijdelijke verhuis is de geplande renovatie van het gemeentehuis van Kontich.

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de sluiting van het wijkkantoor in Kontich.  “Blijkbaar wil de korpschef de volledige politiewerking centraliseren,” zegt Marleen Van den Eynde (Vlaams Belang). “ Basispolitiezorg is voor de korpschef blijkbaar geen prioriteit.”Van den Eynde vraagt zich ook af op welke manier het politiecollege de taakstelling van de wijkpolitie wil realiseren op het terrein . “Agenten moeten zich meer op straat bevinden. Men beloofde ons mobiele kantoren, maar de korpschef wil het wagenpark afbouwen.”

“Deze maatregel is van tijdelijke aard,” antwoordt politiewoordvoerder Tim De Boeck. “In de nabije toekomst bouwen wij een nieuw wijkcommissariaat aan de Duffelsesteenweg in Kontich. Dit gebouw zal centraal gelegen zijn voor de inwoners van Kontich-Centrum, Kontich-Kazerne en Waarloos.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio