Leerkracht islam geschorst op Brasschaatse school

Print

Leerkracht Islam geschorst in Brasschaat. Video: Kaltura

Brasschaat -

Het Koninklijk Technisch Atheneum van Brasschaat heeft deze week een leerkracht islam geschorst. Het parket voert een onderzoek naar zijn manier van lesgeven. Er zijn aanwijzingen dat hij geradicaliseerd is. Dat meldt ATV.

De directie van het Koninklijk Technisch Atheneum van Brasschaat werd maandag op de hoogte gebracht van het lopende onderzoek. De leerkracht zou zijn islamitische tradities te fel opdringen aan de leerlingen van de school. 

ATV sprak zaterdag met de leerkracht, maar hij meldde dat hij niets verkeerds heeft gedaan en dat hij nog niet is ondervraagd. Volgens het parket deden zich enkele feiten voor waardoor het onderzoek de afgelopen week in een stroomversnelling kwam. Wat die feiten precies inhouden, wil het parket niet kwijt. Het Atheneum heeft de leerkracht tijdelijk geschorst in afwachting van het onderzoek. 

De man werkt al 19 jaar op de school als leerkracht islam. Op het Atheneum wordt er verbaasd gereageerd en waren er voor deze feiten nooit problemen te melden. Zowel leerkrachten als leerlingen werden de afgelopen weken ondervraagd. Aan het KTA volgen ongeveer een op de tien leerlingen het vak.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio