© Photo News

Greg Van Avermaet krijgt nieuwe co-sponsor bij BMC

BMC heeft zaterdagavond in het Saint-Regis, het hotel in Doha waar het team verblijft voor de ploegentijdrit, co-sponsor Tag Heuer voorgesteld. Het Zwitsers horlogemerk kleurt vanaf 1 januari de truitjes, meer bepaald op de schouders van de Amerikaans-Zwitserse formatie, waar Greg Van Avermaet één van de sterkhouders is.

De Zwitserse fietsenfabrikant was al lange tijd op zoek naar een co-sponsor. Die werd gevonden in eigen land met Tag Heuer, dat na meer dan 20 jaar terugkeert in het wielrennen. Over de duur van de overeenkomst werd niets vermeld, al gaf grote baas Jean-Claude Biver van Tag Heuer wel aan dat hij het als een samenwerking van lange duur ziet. “Ik ben blij dat we vanaf 1 januari opnieuw de truitjes van een wielerteam kleuren. Wielrennen is een universele sport, populair en steeds meer mensen kruipen op de fiets. Andy Rihs (eigenaar BMC) en ik kennen elkaar al 25 jaar. Ik ben er trots op dat we nu samen een verbintenis zijn aangegaan.”

“Uiteraard is het voor ons een mooie zaak dat we zo’n prestigieus merk aan onze zijde hebben”, reageerde Rihs. “Een Zwitsers merk en ik kijk er naar uit om met hen als co-sponsor mooie resultaten te behalen. Het is een goede zaak voor het wielrennen dat zo’n sponsor de rangen versterkt en ik ben ervan overtuigd dat het ook andere sponsors kan inspireren om in het wielrennen te stappen. Tag Heuer en BMC kunnen samen het wielrennen sterker maken.”

Meer sportnieuws