Iedereen in Meulebeke blij voor Wietse Bosmans: “Echt zware periode na ziekte”

Print

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zaterdag in het West-Vlaamse domein Ter Borght in Meulebeke de Berencross gewonnen. In de tweede Brico Cross van het seizoen haalde de Nederlandse kampioen het van zijn ploegmaat Wietse Bosmans. “Het was leuk rijden”, reageerde de Nederlander laconiek.

Van der Poel: “Als ik kan winnen, doe ik het”

“Het was leuk rijden”, aldus Van der Poel. “Vorige week in Gieten was ik al goed en ik merkte dat er nog marge was. Ik word beter en beter met de week. Vandaag is het een soort cross die ik graag doe. Ik had er veel zin in, het was een parcours waarop ik me kon vermaken. Wietse Bosmans heeft een moeilijke periode achter de rug, ik ben blij dat hij ook op podium staat. We zijn heel vaak samen op pad maar als ik kan winnen, doe ik het. Ik ben er dan ook vol voor gegaan. Vandaag kon ik tempo een hele koers hoog houden.”

Bosmans: “Op plaatsen geweest in mijn hoofd waarvan ik niet wist dat ze bestonden”

“Dit had ik echt niet verwacht”, reageerde een duidelijk opgeluchte Bosmans. “Mijn basisconditie is echter wel goed maar ik heb al bijna twee jaar geen cross meer gereden. Dat kan je niet zomaar wegwerken en ik ben dus enorm tevreden met mijn tweede plaats. Dat was ook het hoogst haalbare achter Mathieu, na enkele foutjes. Die rijdt hier rond alsof het niets is. Ik moest veel plaatsen goed maken na de start, maar ik voelde dat ik veel power had.”

Voor Bosmans was de podiumplaats hopelijk het einde van een zware periode. Hij kende twee moeilijke jaren na een slepende ziekte van Lyme. “Die ziekte heeft mij als mens zeer veel veranderd. Ik ben op plaatsen geweest in mijn hoofd waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Het was echt een zware periode, ik dacht wekelijks aan stoppen. Ik moest me echt door de zware momenten sleuren. Je staat voor veel zaken alleen hoewel veel mensen me hebben gesteund. Ik hoop die donkere periode dit jaar echt af te sluiten”, aldus een opgeluchte Bosmans.

Van Aert: “”Ik had nog last”

“Ik voelde me sowieso geen 100% maar ik was niet agressief genoeg vandaag”, bekende Van Aert die uiteindelijk pas negende werd. “Ik had toch nog last en het was moeilijk voor mij om op de koers te focussen. Hopelijk loopt het morgen in Ronse beter. Ik laat me hier te veel doen in de eerste rondes en dan was de kans op een mooie uitslag meteen weg.”

Iserbyt: “Had plannetje in mijn hoofd”

“Het ging heel goed in het begin. Parcours lag me met die vele bochten. Ik heb dan niet veel tijd nodig om te recupereren”, aldus de 19-jarige Iserbyt, die derde eindigde. “Ik heb er het maximum uitgehaald. Gisteren ben ik met mijn vriendin (Puck Moonen, nvdr.) komen verkennen en ik had dus ook een plannetje in mijn hoofd. Dit jaar wilde ik de kloof met de top iets kleiner maken en dat is ook gelukt. Het is een topdag vandaag”, besloot Iserbyt.

Meer sportnieuws