Olense fans volgen Enzo Wouters naar WK in Qatar

Wouters kan rekenen op de steun van zijn supporters Foto: Marc Peeters

Olense fans volgen Enzo Wouters naar WK in Qatar

Print
Olen -

Minstens negen Olense supporters van wielrenner Enzo Wouters maken zich klaar voor een trip naar Qatar, waar voor de beloften het wereldkampioenschap wielrennen op het programma staat. "We volgen onze poulain het hele seizoen maar dit wordt zeer speciaal", klinkt het.

Donderdag staat voor de beloften het wereldkampioenschap wielrennen op het programma. De Olense wielerhoop Enzo Wouters werd door de wielerbond geselecteerd en reist morgen af naar Qatar. Een groep van negen supporters volgt woensdagochtend. "Wel leuk om zo ver van huis toch een groepje mensen te hebben die voor mijn gaan roepen", zegt de renner. "Het is tenslotte meer dan zes uur vliegen."

Dat zijn ouders tot het groepje behoren is op die manier ook al niet echt vanzelfsprekend. "We hebben even getwijfeld", geven Eddy Wouters en Renild Van de Poel toe. "Maar hoe groot is de kans dat we Enzo nog eens een wereldkampioenschap kunnen zien rijden in een decor als dat van Doha?"

Begrafenisondenemer Jos Engelen, geen lid van de familie, moest als één van de fervenste supporters niet lang nadenken. "Ik had Enzo beloofd dat ik naar het wereldkampioenschap zou komen als hij werd geselecteerd. Het is nu wat verder weg dan pakweg Zolder of Valkenburg, maar ik heb het er graag voor over. De kosten vallen al bij al nog mee. Een kleine 600 euro voor de reis en ginder hoop ik met een honderdtal euro per dag toe te komen."

"Met een lichte voorkeur voor Tom Boonen als streekgenoot en uiteraard voor de Lotto-renners. Enzo gaat volgend seizoen immers als prof aan de slag in die ploeg. Als hij mag rijden in een team met wereldkampioen aan boord zouden we dat ook prachtig vinden." De thuisblijvers verzamelen donderdag rond de tv in het supporterslokaal Duivenbond.

Lees maandag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio