Frivole Van der Poel demonstreert opnieuw in Berencross, offday voor Van Aert

Print

Mathieu Van der Poel heeft de Berencross gewonnen na alweer een demonstratie. De Nederlander trok in het West-Vlaamse domein Ter Borght in Meulebeke al vroeg in de aanval en enkel een schuiver kon hem nog even tegenhouden. Ploegmaat Wietse Bosmans was de enige die hem tot in de slotronde kon volgen en werd knap tweede. Er werd vooraf een duel verwacht met Wout van Aert maar de wereldkampioen kampte met maagproblemen en kende een complete offday.

Het technische parcours in Meulebeke was een speeltuin voor Mathieu van der Poel met de heuveltjes op het ‘Robinsoneiland’, de brug en de zandbak van 30 meter.

De Nederlander trok dan ook meteen de gashendel open en leek al in de eerste ronde vertrokken voor een one-man-show. Door een schuiver in ronde twee kon de concurrentie nog even terugkeren maar al in de vierde ronde trok hij weer naar voren en enkel zijn ploegmaat Wietse Bosmans kon zijn wiel volgen. Van Wout Van Aert vooraan geen spoor: de wereldkampioen sukkelde de voorbije week met maag- en darmproblemen en kwam nooit vooraan in het stuk voor.

Bosmans bleef gezwind volgen in het wiel van Van der Poel, ondermeer door enkele kleine foutjes van de Nederlander, maar achter de twee ploegmaats volgde enkel Eli Iserbyt en die reed al op 25 seconden van de leiders.

Bij het ingaan van de laatste ronde werd er gesproken tussen Van der Poel en Bosmans maar de twee vochten om de overwinning. Na een kleine hapering bij Bosmans in de zandbak trok Van der Poel even later resoluut door en snelde zo naar de zege. Het is na zijn zege bij zijn comeback in Gieten vorige week al de tweede zege op rij voor Van der Poel, die deze zomer nog werd geopereerd aan de knieën.

Bosmans werd nog afgetekend knap tweede, de 19-jarige belofte-wereldkampioen Iserbyt mocht als derde mee op het podium. Van Aert werd uiteindelijk pas negende op 45 seconden van Van der Poel, na mannen als Daan Soete en Stan Godrie.

Rob Peeters uit koers gezet

Vorig jaar ging de zege in Meulebeke naar Tom Meeusen die het toen haalde van Kevin Pauwels en Rob Peeters. Die laatste werd deze keer al snel op een bijzonder lullige manier uit koers gezet. Hij kwam ten val net aan het einde van de materiaalzone, liep toen een stukje achteruit en ging via de 'uitgang' van de materiaalzone een nieuwe fiets halen. Dat mag echter niet en dus werd de veldrijder uit koers gezet. "Ik was me van geen kwaad bewust", aldus een teleurgestelde Peeters... 

Op naar de Hotondberg

Zondag moeten de cyclocrossers opnieuw het veld in, dan staat op en rond de Hotondberg in Ronse met de zevende editie van de GP Mario De Clercq de openingsmanche van het seizoen in de DVV Trofee op het programma. 

Uitslag:

1. Mathieu van der Poel
2. Wietse Bosmans
3. Eli Iserbyt
4. Vincent Baestaens
5. Jim Aernouts
6. Tim Merlier
7. Daan Soete
8. Stan Godrie
9. Wout van Aert
10. Jens Adams

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!
 

Meer sportnieuws