© lesley wickenden/facebook

Baasje plakt muil hond dicht met tape

Hondenliefhebbers reageren vol verontwaardiging op een foto die Lesley op facebook zetten. Ze fotografeerde hoe een baasje de muil van zijn hond dichtplakte met tape “omdat zijn muilkorf kapot was”.

lej

Lesley Wickenden (44) kwam de hond en zijn baasje onlangs tegen aan een supermarkt in het Britse Brighton. Tot haar afschuw was de muil van de hond dichtgeplakt met duct tape. De vrouw was zo verontwaardigd dat ze foto’s van het arme dier nam en op facebook zette. Die kregen onmiddellijk veel weerklank.

“De hond was erg vriendelijk”, schreef ze. Lesley sprak het baasje aan. Zijn antwoord was schokkend. Volgens Lesley vertelde het baasje dat de muilkorf van zijn hond kapot was en dat het dier hem bijna gebeten had. De politie zou hem aangeraden hebben om tape en touw te gebruiken.

De foto van Lesley heeft een storm van verontwaardiging doen losbarsten. Boze hondenliefhebbers hebben hun afschuw kenbaar gemaakt. En zelfs de dierenbescherming RSPCA is ingeschakeld. Volgens een woordvoerder is een inspecteur van de organisatie bij de hondeneigenaar langs gegaan. “Die garandeerde dat dit slechts een tijdelijke maatregel was omdat de muilkorf van de hond kapot was gegaan terwijl hij op bezoek was bij zijn moeder”, zegt de woordvoerder aan Daily Mail.

Daarop heeft de RSPCA de man een nieuwe muilkorf gegeven en hem aangeraden zelf een passend exemplaar te gaan kopen. “We zijn blij dat dit niet nog eens zal gebeuren.”