Dronken winkeldieven urineren in prullenbak, vallen omver, en worden dan toch geklist door politie

In deze winkel gristen de dronken mannen een paar schoenen mee. Foto: Google Street View

Dronken winkeldieven urineren in prullenbak, vallen omver, en worden dan toch geklist door politie

Print
Antwerpen -

De politie kliste vrijdag in centrum Antwerpen een duo winkeldieven dat het heel erg bont maakte. De mannen stalen een paar schoenen, urineerden in een openbare prullenbak en een van hen viel omver. Toen ze hulp kregen van een nietsvermoedende ambulancier, trad de politie op.

De mannen (43 en 54) werden betrapt op het stelen van een paar schoenen bij Van Dalen in de Leysstraat, aan het begin van de Meir. Het was een alerte politieman die de mannen daarna opmerkte via het cameratoezicht. Ze vielen namelijk op omdat een ambulanceverpleger één van hen op de been bracht nadat hij op straat was gevallen. De vrienden waren duidelijk erg dronken.

Enkele getuigen hadden eerder gezien dat de mannen urineerden in publieke vuilnisbakken. De gestolen schoenen hadden ze tegen een gevel gezet. De winkelierster van de schoenenwinkel herkende de schoenen na de interventie van de politie en beide verdachten moesten mee naar het politiekantoor.

Een andere winkeldievegge was actief in Inno. De 47-jarige dame uit Aartselaar wilde met gestolen kledij de winkel verlaten, maar kreeg in de gaten dat ze werd gevolgd. Tot twee maal toe ging naar het toilet om daar de kledij te verbergen of zelf aan te trekken. Aan de deur werd ze dan toch tegengehouden, en daar bleek dat ze een schaar en een schroevendraaier bij had om winkelalarmen onschadelijk te maken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio