© BFR

Brandweermannen redden eigen neef

Naar een ongeval gaan en je eigen familie moeten redden. Het overkwam brandweermannen Johan en Bart Vandeputte donderdagnacht in het West-Vlaamse Ardooie. Hun neef Matthias Bossuyt (23) was zwaar toegetakeld nadat hij twee geparkeerde auto’s had geramd. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De 23-jarige Matthias Bossuyt was donderdagnacht rond 2 uur op de terugweg naar huis. Hij had op zijn werk de late shift gehad en was erna nog iets gaan drinken. Toen hij met zijn Ford Mondeo door de Stationsstraat in Ardooie reed, liep het lelijk verkeerd. Vermoedelijk viel de jongeman in slaap achter het stuur, waarna hij van de weg afging en een zwaar ongeval veroorzaakte.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de jonge Ardooienaar te bevrijden. Voor de brandweer leek het een opdracht zoals een andere te worden. Tot brandweeroverste Johan Vandeputte en zijn zoon Bart hun neef herkenden.

“Eerst wisten we het nog niet”, zegt Johan in de krant. “De mug-arts zei dat de toestand van het slachtoffer vrij ernstig was en dat we een snelle redding moesten doen. Pas toen mijn zoon ging helpen, zag hij dat het zijn neef Matthias was.”

Bart praatte met het slachtoffer om hem bij bewustzijn te houden. Plots drong het tot hem door dat hij tegen familie bezig was. “Terwijl ik met hem praatte, antwoordde hij ‘Ah, Bart’. Ik herkende zijn stem. Daarna ook zijn auto. Het was toch slikken. Als het je eigen familie is, doet het pijn en reageer je anders.”

Nu in het nieuws