1000 deelnemers verwacht voor 25ste Rose Gronon wandeltocht !

Foto: Pixabay

1000 deelnemers verwacht voor 25ste Rose Gronon wandeltocht !

Print
Essen - Zondag 9 oktober zal u naast joggers ook heel wat wandelaars op pad gaan. De Sint-Jansstappers uit Wildert organiseren dan hun 25ste Rose Gronon wandeltocht.

"De deelnemers kunnen kiezen uit een wandelparcours van 4, 6, 12, 18, 24, 35 of 50 kilometer", zegt secretaris Herman Van Bavel. "We
verwachten iets meer dan 1.000 deelnemers."Geïnteresseerden die willen deelnemen kunnen terecht aan het parochiecentrum van Wildert in de Sint-Jansstraat. U kan vrij starten tussen 06.30u en 15u."

u heeft keuze tussen de volgende wandelroutes:

6 km: 
Wildertse Duintjes, een gebied van 41 ha dat sinds 1977 bezit is van de gemeente Essen. Het is een gevarieerd gebied met naaldbos, gemengd bos, kleine duinen, een oude kleiput en enkele heiveldjes.

12 km: 
Gaat naar het domein van Rouwmoer. Hier was het sinds de 17e eeuw de Rouwmoerhoeve. In 1908 werd het huidige klooster gebouwd om de terugkerende paters uit Belgisch-Congo een onderkomen te geven. Het klooster heet eigenlijk het Sint Gerardusklooster. Nu is het in bezit van Kempens Landschap en is men bezit de tuin te herstellen. Sinds enkele jaren is deze tuin opengesteld voor het publiek.

18 km: 
Langs de Spillebeek die verderop in Nederland de Zoom (Bergen op Zoom) genoemd wordt, de Papenmoer (oud moergebied) en de dorpskern van Hoek.

25 km: 
Gaat richting Huybergen. Rond dit dorp ligt een parabool van kampduinen met de gezellige benamingen: Overberg, Nootjesberg, Tiestenberg, Schoelieberg en Pilberg. Hoogste punt is de Pilberg met ongeveer 32m boven NAP.

35 km: 
Gaat door de bossen ten noordwesten van Huybergen, verder langs de landingsbaan van het vliegveld in Woensdrecht.

50 km: 
Lus richting Kalmthoutse Heide via het ex-landgoed van De Greef en het Stappersven, volgt nadien de 35 km.

Info: www.sintjansstappers.be of herman.vanbavel@telenet.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio