‘Stankaanval’ op transportfirma in Borgerhout: “Het ruikt naar zweetvoeten”

De aanval met de injectienaald richtte zich op transportbedrijf Maq Trans op de hoek van de Kroonstraat met de Bleekhofstraat. Foto: rr

‘Stankaanval’ op transportfirma in Borgerhout: “Het ruikt naar zweetvoeten”

Print

Er hangt een bijzonder onfris geurtje op de hoek van de Kroonstraat met de Bleekhofstraat in Borgerhout. Iemand voerde er een ‘stankaanval’ uit op een transportfirma.

Jaber Maqrane (26) en zijn broer runnen op de hoek van de Kroonstraat en de Bleekhofstraat de transportfirma Maq Trans. Ze specialiseren zich in het exporteren van goederen naar Marokko. “Onze klanten zijn vooral mensen die kleren of andere spullen naar hun familie willen sturen.”

Maq Trans is gevestigd in een vrij modern huurpand. Sinds begin deze week ruikt het er niet bepaald fris. De geur, die nog het best te vergelijken is met die van zweetvoeten, hangt vooral in het pand, maar verspreidt zich tot meters verder in de straat. Met hygiëne heeft het niets te maken. Maq Trans werd in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer van een ‘stankaanval’.

Camerabeelden

“Op onze camerabeelden is te zien hoe een vrij gezette man met een capuchon rond 4 uur ’s nachts een tiental minuten aan onze schuifdeur staat te rommelen”, zegt Jaber. “Hij steekt een injectienaald tussen de afsluitende rubber en spuit een goedje naar binnen. Toen ik de volgende dag in de zaak arriveerde, was de stank niet te harden. De spuit, ettelijke centimeters lang, zat nog tussen de schuifdeur.”

De politie werd er bijgehaald en voert volgens Jaber een grondig onderzoek. Sinds de aanval is hij genoodzaakt om elke dag zijn zaak grondig te poetsen. “De geur is overal ingedrongen. Er zit waarschijnlijk niets anders op dan de muren opnieuw te schilderen. De reuk kruipt ook in mijn kleren. Ik heb al heel vaak aan klanten moeten uitleggen wat er gebeurd is.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws