Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Nathan Van Hooydonck mikt op goed resultaat: “Top tien zou schitterend zijn”

Nathan Van Hooydonck in Qatar. Foto: BELGA

Nathan Van Hooydonck mikt op goed resultaat: “Top tien zou schitterend zijn”

WielrennenWK tijdrijden voor beloften in Doha

Maandag begint in Qatar met de tijdrit voor beloften het WK wielrennen. Nathan Van Hooydonck hoopt er opnieuw zijn visitekaartje af te geven. De Gooreindenaar reisde donderdag al af naar Doha.

Van Hooydonck, die komende woensdag 21 wordt, eindigde enkele weken geleden op het EK tijdrijden in Frankrijk voor beloften nog knap als vijfde. Toch vindt de belofte uit Gooreind zichzelf niet echt een tijdrijder pur sang. “Een echte tijdritspecialist kan je me niet noemen. Ik trek mijn plan en heb dit jaar mooie resultaten behaald.”

Enige referentie voor het komende WK is dat volgens de BMC-renner dan ook niet. “De afstand mag dan wel hetzelfde zijn, het parcours is helemaal niet vergelijkbaar. In Frankrijk kwam er wat klimwerk aan te pas, hier is het een volledig vlakke omloop en zullen de weersomstandigheden ook compleet anders zijn. Ook het deelnemersveld is niet te vergelijken. Er zullen nu jongens aan de start verschijnen die het hele seizoen bij de profs gereden hebben. Die zijn wel wat gewend. Top tien zou in die omstandigheden schitterend zijn.”

Over zijn vorm heeft Van Hooydonck ondanks een lang en slopend seizoen niet te klagen. “De benen voelen nog goed. In de wegwedstrijd wordt het uitkijken dat er geen grote groep zonder een landgenoot wegrijdt. We moeten proberen te anticiperen en ervoor zorgen dat we nooit achter de feiten aanhollen. Het is een wedstrijd die alle kanten uitkan, al is de kans op een massaspurt redelijk groot. Komt het zover dat er moet gepraat worden, dan ben ik bereid mijn kansen op te offeren voor een landgenoot, die zich goed voelt. Heb ik zelf de benen van vorig jaar (Van Hooydonck viel toen iets voor de finish, op het moment dat hij zich in een kansrijke positie bevond, red.), dan probeer ik nog wel iets. Al hoop ik wel dat het dan beter afloopt. Al sta ik niet meer stil bij wat toen gebeurd is. Gedane zaken nemen geen keer.”