Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Zware momenten gehad”

Kenzo Van Hoydonck (links) houdt Jonas Laureys van Rupel Boom af. Foto: TOM GOYVAERTS

“Zware momenten gehad”

Voetbal2de amateurklasse B Zwarte Leeuw - KVw Zaventem zaterdag 19.30u - Kenzo Van Hoydonck voetbalt weer na twee kruisbandoperaties

Zwarte Leeuw gaat tegen het nog puntenloze Zaventem voor een eerste thuiszege van het seizoen, wat een zeer behoorlijke 9 op 18 zou opleveren. “Dan zouden we kunnen spreken van een goede start”, beseft Kenzo Van Hoydonck.

Voor het eerst dit seizoen lijken de Leeuwen als favoriet aan een wedstrijd te beginnen. “We hebben misschien meer punten dan Zaventem, maar het gaat sowieso geen gemakkelijke wedstrijd worden”, voorspelt Van Hoydonck. “In deze reeks zijn er trouwens heel weinig makkelijke matchen. Zaventem heeft één keer zwaar verloren (1-8 tegen Overijse, red.), maar voor de rest was het altijd nipt.”

De 0-1 zege bij Rupel Boom heeft het vertrouwen alvast opgekrikt. “Het was misschien gevleid, maar Boom is een van de betere ploegen in de reeks. Als je tegen zo'n goede ploeg met zoveel aanvallend geweld de nul kan houden, dan doet dat altijd deugd. We hebben de match niet speciaal anders aangepakt, maar ditmaal hadden we het geluk aan onze kant. De week daarvoor tegen Spouwen verdienden we ook al meer.”

Na twee kruisbandoperaties lijkt Van Hoydonck sinds de derde speeldag een basisplaats vast te hebben. “Ik heb een jaar en acht maanden niet gespeeld, dan is het leuk om drie wedstrijden op rij te starten. Last heb ik niet meer, maar ik voel dat ik lang heb stilgelegen, dat veeg je niet zomaar weg. Door kleine blessures heb ik ook niet de hele voorbereiding meegemaakt. Dat was extra jammer, want na zo'n lange inactiviteit heb je echt een hele voorbereiding nodig. Naarmate ik meer matchen kan spelen, zal het alleen beter gaan.”

De 22-jarige rechtsachter lag ook vorig seizoen al onder contract bij Zwarte Leeuw, maar door een ongeplande tweede operatie kwam hij nauwelijks in actie. “Na mijn eerste operatie groeide de kruisband niet goed in de holte. Er zat iets in de weg en dat moest weggehaald worden. Ik was goed op weg en dacht dat alles goed ging, en dan moest ik weer van nul herbeginnen. Ik heb zware momenten gehad, maar heb de knop altijd kunnen omdraaien. En nu ik terug op het veld sta, besef ik hoe tof het is om te voetballen.”