Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Hamid Bouyfoulkitne tegenover vriend Roy Mauro: “We spelen niet tegen Roy maar tegen Berchem”

Hamid Bouyfoulkite. Foto: koen fasseur

Hamid Bouyfoulkitne tegenover vriend Roy Mauro: “We spelen niet tegen Roy maar tegen Berchem”

Voetbal2de amateurklasse B Berchem - Hoogstraten zon. 15.00u

Hoogstraten gaat bij het Berchem van ex-speler Roy Mauro op zoek naar een vierde zege op rij. “Hij is er klaar voor”, lacht boezemvriend Hamid Bouyfoulkitne, die mogelijk de rechtstreekse opponent van Mauro wordt.

Boufoulkitne en Mauro waren vorig seizoen bij Hoogstraten twee handen op één buik. “Hij was er mijn beste vriend”, aldus Bouyfoulkitne. “We kennen mekaar al van onze periode bij Turnhout en hebben altijd een goed contact gehad. We begrijpen mekaar en lachen wat af. We hebben dagelijks contact.”

Mauro zat vorige week een gele schorsingsdag uit. Had Bouyfoulkitne gehoopt dat die één week later ging vallen? “Integendeel, ik wil dat hij speelt tegen ons”, lacht Bouyfoulkitne, die sinds enkele weken iets lager speelt en mogelijk de rechtstreekse opponent van Mauro zal worden. “Hij is er klaar voor. Natuurlijk zullen het stevige duels worden, maar dat is geen probleem. We spelen ook niet tegen Roy Mauro, maar tegen Berchem. Het is een wedstrijd zoals een andere.”

Hoogstraten won zijn laatste drie wedstrijden en staat in Berchem voor een interessante test. “Het is een goede ploeg, maar ik vind niet dat het een betere ploeg is dan Hoogstraten. Als we klaar zijn vanaf de eerste minuut, dan kunnen we zeker iets rapen. Het is onze doelstelling om zo hoog mogelijk te geraken in het klassement en ik heb vertrouwen in deze groep.”

Bouyfoulkitne heeft zelf ook een verleden bij Berchem. Hij speelde er tijdens het seizoen 2012-2013. “Ik heb nooit gehouden van die club. Ze hebben nooit respect gehad voor mij en hebben een negatief beeld opgehangen. Dat is een extra motivatie voor mij. Op de kinesist na, heb ik daar niemand gerespecteerd. Het verschil met Hoogstraten is groot. Die club is als een familie voor mij. Ik voel me er goed en ben er tevreden. De verplaatsingen vanuit Brussel maak ik met de glimlach. Je krijgt er respect en dat is schitterend.”