Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Kenny Geudens staat dit seizoen nog droog: “Ongewoon dat ik al zo lang niet gescoord heb”

Kenny Geudens. Foto: jos

Kenny Geudens staat dit seizoen nog droog: “Ongewoon dat ik al zo lang niet gescoord heb”

Voetbal3de amateurklasse B Houtvenne - Racing Mechelen zat. 19.30u

Ramsel -

Houtvenne ontvangt zaterdag rode lantaarn Racing Mechelen en hoopt op eigen veld ongeslagen te blijven, om zo een kloofje te slaan met de dichtste achtervolgers. Aanvaller Kenny Geudens ligt erop gebrand om tegen Racing zijn eerste doelpunt van het seizoen te scoren.

Promovendus Houtvenne heeft een meer dan degelijke seizoenstart achter de rug met 7 op 15. Dankzij de 1-4 zege van vorige week tegen Betekom, heeft het een stap vooruit gezet in het klassement.

Wel opmerkelijk: Kenny Geudens scoorde dit seizoen nog niet. Verrassend, voor een spits met zijn reputatie. “Voor mij is dit een ongewone situatie. Ik weet dat de mensen verlangen dat ik doelpunten maak”, zegt Geudens. “Maar zolang de spelers rond mij wel scoren, is het goed. Het ontbrak me tot op heden aan wat geluk. Ik heb er deze week nog over gesproken met de trainer en hij drukte me op het hart om te blijven werken voor de ploeg.”

Houtvenne krijgt zaterdag de rode lantaarn over de vloer. Een geknipt moment om voor het eerst dit seizoen een tweede zege op rij te boeken? Geudens waarschuwt: “We weten dat ploegen als Racing blijven gaan voor die eerste zege. Ze pakten al een puntje tegen Diest en Sint-Lenaarts. Het is een jonge ploeg met behoorlijk wat kwaliteit. Toch hoop ik mijn eerste goal te maken.”

Houtvenne lijkt de stap hogerop behoorlijk goed te verteren. “Aan ons om te bevestigen, maar pas na tien matchen kunnen we een eerste balans opmaken”, zegt Geudens. “We hadden weliswaar wat aanpassing nodig omdat we een aantal nieuwkomers moesten inpassen, maar met 20 fitte spelers is de concurrentie een stuk groter geworden. De komst van doelman Bart Deelkens was erg belangrijk voor ons: de verdediging trekt zich aan hem op.”