Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“In belang van de ploeg depanneer ik als spits”

voetbal1ste amateurklasse - Jamie Meseure Oosterzonen

Oosterzonen was vorige week dicht bij zijn tweede seizoenzege op het veld van Deinze, maar in blessuretijd liep het mis (3-2). Geel-rood ziet voor zichzelf een herkansing op White Star Brussels.

“We waren in Deinze niet zozeer teleurgesteld over het feit dat we drie punten lieten schieten”, zegt Jamie Meseure. “Maar het kwam wel hard aan dat we dat ene punt in blessuretijd niet konden vasthouden. Toch ga je me niet horen vertellen dat Deinze de drie punten gestolen heeft. Voetballend kwamen we tekort en we moeten toegeven dat zij een klasse hoger leken te spelen. We speelden een twintigtal minuten goed mee, maar voor het overige hebben we het spel moeten ondergaan.”

Oosterzonen maakt zich op voor een tweede verplaatsing op rij tegen een voor Meseure onbekende tegenstrever. “We staan met gelijke punten, dus denk ik dat we tegen White Star Brussels wel iets kunnen forceren”, gaat Meseure verder. “Zij hebben wel spitsen met tweedeklasse-ervaring lopen, dus makkelijk wordt het niet.”

Middenvelder Meseure wordt sinds het vertrek van spitsenduo Vermeiren-Placca in de voorste linie uitgespeeld. Ligt die rol hem? “Ik speel uiteraard liever op mijn natuurlijke positie, maar ik doe dit in het belang van de ploeg, ook al blijft het altijd nog wat zoeken. Het is wachten tot er andere jongens klaar zijn om die positie in te vullen.”