Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik wil het de trainer zo moeilijk mogelijk maken”

Voetbal1ste amateurklasse - William Baeten Dessel Sport

Balen -

Dessel Sport gaat zaterdag tegen Dender op zoek naar een derde thuiszege, maar de leider is op zijn hoede en beseft dat elke ploeg zich dubbel wil plooien tegen de koploper.

Maar ook Dessel is gemotiveerd en wil met het oog op het tweeluik tegen Geel en Beerschot Wilrijk zijn stek aan de top van het klassement behouden. William Baeten kijkt uit naar de partij van zaterdag. “We deden het de voorbije weken bijzonder goed en zijn in de winningmood”, zegt de 19-jarige Limburger, die zijn draai als aanvallende middenvelder steeds meer lijkt te vinden. “Ik voel me goed en ga trachten om het onze trainer zo moeilijk mogelijk te maken in zijn keuzes.”

Door de blessure van Ken Debauve, stond Baeten enkele weken geleden tegen Deinze voor het eerst aan de aftrap. Hij had ook al enkele korte invalbeurten achter de rug. “Die eerste basisstek beviel me wel, in een wedstrijd die we altijd hadden moeten winnen (het bleef 0-0, red.). Ook tegen Seraing speelde ik de negentig minuten en vorige week tegen het sterke Hamme werd ik in de tweede helft moegestreden vervangen.”

“Ik kom van de beloften van STVV en mocht onder Yannick Ferrera proeven van het grote werk. Ik heb mijn overgang naar Dessel goed verteerd.”

“Tegenstander Dender is mij onbekend, maar ik ken ze nog wel van de jeugdwedstrijden bij STVV. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar uiteraard gaan we voor de drie punten.”