Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“In eigen huis basis leggen  om ons doel te bereiken”

Jimmy De Jonghe. Foto: smb

“In eigen huis basis leggen om ons doel te bereiken”

Voetbal1ste amateurklasseBeerschot Wilrijk - ASV Geel (zaterdag 20.00u) - Jimmy De Jonghe en Beerschot Wilrijk willen werk maken van sterke thuisreputatie

Met 13 op 15 mag Beerschot Wilrijk spreken van een geslaagde competitiestart in de eerste amateurklasse. Vanavond hopen linksachter Jimmy De Jonghe en co tegen ASV Geel om de zege opnieuw thuis te houden. Aan de thuisreputatie van de Mannekes kan namelijk nog gewerkt worden.

“We wonnen onze drie uitwedstrijden en incasseerden buitenshuis geen tegendoelpunt”, stelt Jimmy De Jonghe vast. “Dat zijn sterke cijfers, maar dat betekent ook dat we enkel op eigen veld puntenverlies leden en tegendoelpunten moesten toestaan. Na vijf wedstrijden blijven enkele concurrenten van ons op gelijke hoogte (Dessel heeft evenveel punten, red.) of volgen ze van heel kortbij. Dat betekent dat er dus nog een aantal sterke ploegen met ambitie in onze reeks zijn terug te vinden. Om die op termijn toch op afstand te houden, zie ik twee belangrijke doelen: winst in de onderlinge confrontaties, én een stevige thuisreputatie uitbouwen. Op eigen veld geen puntenverlies lijden vormt een stevige basis om ons einddoel te bereiken.”

Dat betekent: vanavond ook winnen van ASV Geel?

“We kunnen inderdaad enkel genoeg nemen met de zege, hoewel ik besef dat we met Geel een gewezen en degelijke tweedeklasser over de vloer krijgen. Zoals altijd mogen we ons dus aan een moeilijke wedstrijd verwachten, maar onze groep is sterk genoeg om die hindernis te nemen.”

Jullie beschikken over een sterk gewijzigde kern in vergelijking met vorig seizoen. Waar liggen de grootste verschillen?

“Vorig seizoen beschikten we over een mix van voetballend vermogen en kracht. Nu kwamen daar vooral technische kwaliteiten bij. Die zorgen ervoor dat we sneller kunnen combineren. Er wordt ook veel sneller diep gespeeld. Met één pass proberen we zo veel mogelijk tegenstanders uitschakelen. Daarop wordt ook stevig getraind. Onze technische staf levert prima werk. Hun ideeën worden door de groep makkelijk opgepikt. We maakten elkaar sinds de start van de voorbereiding al veel beter. Tijdens de stage klikte het ook meteen binnen de groep. Zelden zijn er discussies, en eventuele problemen worden onmiddellijk uitgepraat of bijgelegd. Dat is een pluim op de hoed van de trainer, die de profielen van de spelers die hij bij elkaar bracht, goed heeft uitgekozen. Ook de mix tussen ervaring en jong geweld met veel kwaliteit moet ons voldoende wapenen voor de zware opdrachten die ons dit seizoen nog allemaal te wachten staan.”