Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Groepsgesprekken hebben effect gehad”

Voetbal3de amateurklasse B - Joy Van Den BogerdCity Pirates

Na een zes op negen staat City Pirates stilaan opnieuw onder de mensen. Na de zege tegen Leopoldsburg willen Joy Van den Bogerd en co nu ook de scalp van Eppegem veroveren.

“Eppegem is voor ons redelijk onbekend”, zegt Van Den Bogerd. “We kennen de Mechelaars niet zo goed als de andere ploegen in onze reeks. Op zich hoeft dat geen nadeel te zijn, City Pirates moet toch van zijn eigen sterkte uitgaan. Die zes op vijftien is mager, maar we verdienden zeker meer. We hebben te vaak de kansen niet afgemaakt. Als dat wel was gebeurd, was er nooit sprake geweest van een minicrisis. Dan hadden we niet moeten praten. Maar de gesprekken hebben zeker effect gehad. Ze deden deugd. We wisten wat er scheelde en die babbels hebben ons wakkergeschud.”

De coach had het in die gesprekken onder andere over de zwakke mentaliteit bij sommige spelers. Voelde Van den Bogerd zich aangesproken? “Nee, toch niet. De prestaties van iedereen kwamen ter sprake, er was dus niemand die zich geviseerd moest voelen. Maar goed, het heeft zijn vruchten afgeworpen, de mentaliteit was er weer tegen Leopoldsburg. Iedereen vocht voor mekaar en van ego’s was geen sprake meer. Al is het nu wel zaak om te bevestigen. We moeten stilaan zorgen voor de aansluiting met de ploegen bovenaan, dat blijft toch de ambitie.”