Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Antwerp Giants op zoek naar drie op drie

Jason Clarke. Foto: VDB

Antwerp Giants op zoek naar drie op drie

Basketbal euromillions leaguebergen - port of antwerp giants (zaterdag 20.30u)

Port of Antwerp Giants zit momenteel in een positieve flow: winst in de Supercup tegen Oostende en twee thuisoverwinningen in de competitie tegen Kangoeroes Willebroek en Leuven. Vanavond gaat de havenploeg in Bergen op zoek naar een derde opeenvolgende competitiezege.

Port of Antwerp Giants was de voorbije jaren in de reguliere fase succesvol in de Mons Arena. De ploeg van coach Yves Defraigne kende een zwakke campagne en wil zich revancheren. Lionel Bosco en co openden het seizoen alvast met een stunt bij kampioen Oostende. “Wij zijn dus een verwittigde ploeg”, waarschuwt Jason Clark. “Als we willen winnen in de Mons Arena, zal de focus vanaf de eerste seconde aanwezig moeten zijn.”

Clark komt dit seizoen niet op zijn vertrouwde shooting guard positie uit, maar wordt uitgespeeld als point guard. “Coach Roel wil me op die spot inzetten. Geen probleem, maar het is uiteraard wel een aanpassing. Ik moet mijn ploegmaats nog meer in het spel betrekken. Ik moet me meer als een leider manifesteren en minder scoren. Met de vele wedstrijden die nog volgen moet dat een natuurlijk proces worden.”

Met een gemiddelde van 21,5 punten, 2,5 rebounds en 3 assists heeft de 26-jarige Amerikaan zijn debuut niet gemist.

De partij in Bergen is voor Port of Antwerp Giants, mede als gevolg van de onbeschikbaarheid van de Lotto Arena door het European Open tennistornooi, de start van maar liefst vijf wedstrijden op verplaatsing. Na Bergen volgen nog trips naar Luik en Charleroi, is er de bekerpartij tegen Oxaco en het begin van de FIBA Europe Cup in Porto.