Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Hoog tijd dat we de knop omdraaien”

Voetbal2de amateurklasse b - Ken SpiesCappellen

Kalmthout -

Voor de vierde keer in zes wedstrijden geeft Cappellen met Spouwen-Mopertingen een Limburgse tegenstander partij. Afgaande op de puntenoogst tot op heden niet bepaald een cadeau. “We hebben nochtans een ploeg die tegen iedereen kan winnen. Alleen wordt het hoog tijd dat we dat ook eens gaan doen”, zegt Ken Spies.

De Cappelse libero is er zich net als de rest van het elftal ten volle van bewust dat de resultaten ver onder de verwachtingen blijven.

“In de voorbereiding en zelfs tegen Zulte Waregem kregen we de kans om te voetballen en dat ligt ons uitstekend”, zegt Spies. “De ploegen die we tot op heden in competitie tegenover ons kregen, speelden veel compacter en gezond agressief. En daar vonden we geen antwoord op.”

Bij ASV Geel, Bornem en Turnhout heeft Spies voldoende ervaring opgedaan om in deze situatie niet direct te gaan panikeren. “Maar toch wordt het hoog tijd dat we de knop omdraaien. De gezonde agressiviteit die andere ploegen etaleren, moeten ook wij opbrengen. Dat kan door de ruimte kleiner te maken en proberen de lange bal er bij de tegenstrever uit te halen. Als dat niet lukt, moeten we sneller in blok terugzakken en de ruimte beperken. We kregen voorlopig ook te veel doelpunten tegen, die vermeden konden worden.”

“Aanvallend gaat het bij de laatste pass te vaak mis. Dat is een kwestie van finesse, maar ook een beetje van geluk. Forceren heeft zeker geen zin. Blijven geloven in onszelf is de boodschap. De nood aan drie punten is groot. Als die er komen met een goede wedstrijdmentaliteit en verzorgd voetbal, is dat mooi meegenomen.”