Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Meer diepte in ons spel brengen”

Voetbal2de amateurklasse b - Dimitri HairemansBerchem Sport

Berchem -

Voor de tweede wedstrijd op rij moet Berchem het zien te redden zonder zijn topschutter Jelle van Kruijssen. In de punt van de aanval probeert Dimitri Hairemans die leemte op te vullen. Hoewel de Deurnenaar eerder een flankspeler is, kan hij toch voor het nodige gevaar zorgen voorin.

Bij afwezigheid van Van Kruijssen wordt nog meer in jouw richting gekeken om te scoren.

“Klopt. Op Thes nam ik al Jelle zijn positie over, maar we vullen het vooral op een heel andere manier in door meer diepte in ons spel te brengen. Ik ben maar een van de spelers die met veel beweging vooraan voor problemen bij de tegenstander moet zorgen.”

Die variant kende vorige week echter nog geen succes. Wat liep er juist mis?

“We hadden er een hele week op getraind om voortdurend tussen de lijnen te lopen. Maar we trokken veel te ver terug op de eigen helft. Daardoor kon je natuurlijk maar moeilijk acties maken die direct gevaar creëerden. Tegen Hoogstraten moeten we iets hoger druk zetten en meer naar onze eigen kwaliteiten spelen.”

Ben je tevreden over het seizoen tot nog toe?

“Het is nog te vroeg om echt conclusies te trekken, de belangrijke matchen komen er nu aan. Met acht op vijftien doen we het niet slecht, maar er zijn ook veel dingen die beter kunnen. Zelf had ik net als de rest van de ploeg een mindere dag op Thes. Hoewel ik nog altijd moet oppassen voor mijn blessure aan de hand, mag ik voor de rest niet klagen over mijn start bij Berchem.”