© KH

Jef Vermassen onder vuur: "Hij moet opletten met wat hij vertelt"

De woordvoerder van het Gentse parket-generaal is niet opgezet met de uitspraken van strafpleiter Jef Vermassen. Die zei vrijdagochtend op Radio 1 dat het parket de Kasteelmoord niet voor het assisenhof durft brengen. “Hij moet geen uitspraken doen die hij niet kan waarmaken”, klinkt het bij VRT Nieuws.

Jef Vermassen werd vrijdagochtend in De Ochtend op Radio 1 geïnterviewd over de Kasteelmoord. Hij was er kritisch over het onderzoek dat gevoerd is in het dossier. “Er zijn dingen gebeurd die niet proper zijn”, aldus Vermassen. “En daardoor durft het openbaar ministerie de zaak niet voor assisen brengen. Het zou een ander proces worden als het voor assisen zou komen.”

Die uitspraken zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij het Gentse parket-generaal. “Ik denk dat meester Vermassen zich best onthoudt van uitspraken over vermeende dingen en over zaken die hij absoluut niet kan waarmaken”, aldus woordvoerder Dominique Debrauwere bij VRT Nieuws.

“Meester Vermassen moet opletten met wat hij vertelt en met publieke verklaringen te doen in een procedure die nu nog op het niveau van de raadkamer zit”, zegt Debrauwere. “Als het gaat over de Kasteelmoord moet meester Vermassen (die advocaat is geweest in de zaak, nvdr) zich onthouden.”

Nu in het nieuws